Mijn naam is Jaap Bosma, enthousiast amateurfotograaf.
Als 14 jarig mannetje maakte ik mijn eerste foto's en dia's (met de Olympus Trip 35) die ik keurig naar de plaatselijke fotograaf bracht om te ontwikkelen.
Wanneer ze klaar waren besprak hij de resultaten foto voor foto met mij en gaf er de nodige aanwijzingen bij om de foto's te verbeteren. Dit stimuleerde mij om door te gaan, later ontwikkelde ik mijn foto's thuis in de donkere kamer en werd lid van een fotoclub waar ik veel heb geleerd omtrent de techniek, compositie enz. 
Door de jaren heen heb ik veel fotobeurzen bezocht, cursussen gedaan en eigenlijk altijd leergierig geweest om zodoende mijn foto's te verbeteren.
Mijn voorkeur gaat uit naar het fotograferen van landschappen en reisfotografie maar ook interieurfotografie heeft tegenwoordig mijn interesse.
Na verschillende merken camera's te hebben gehad ben ik vanaf het jaar dat Fujifilm de systeemcamera X-T1 uitbracht fan geworden van dit merk vanwege zijn robuuste uitvoering en prachtige objectieven.  
Mijn huidige camera is de Fujifilm X-T2.
Graag laat ik je via deze site kennismaken met de door mij gemaakte beelden,via deze link  kun je mijn fotoboeken inkijken die ik van mijn reizen heb gemaakt. Typ dan mijn naam in het zoekveld en mijn boeken worden getoond. Klik vervolgens op het boek, voorbeeld en op de dubbele pijl rechts naast het winkelmandje.Wanneer je vragen hebt of opmerkingen vul dan gerust het contactformulier in, ik zal dan proberen z.s.m. te reageren.
Via het tabblad PRINTS zijn er afdrukken van mijn foto's te bestellen bij Werk aan de Muur. De afdrukken kunnen op praktisch elk formaat en materiaal geleverd worden.

​​​​​​​

Terug naar boven