Ook deze nieuwe werken staan op Werk aan de Muur.
In Friesland staat nog al eens een torentje, hier een paar bij zonsopkomst en zonsondergang. 
Foto's genomen op 7 maart 2024.
In het voorjaar komt alles weer tot leven. Wanneer je van Tzum (Fr.) richting Wommels rijdt dan zie je bij de afslag naar het dorpje Kubaard een prachtige Japanse Sierkers ,Kanzan' staan. Dit jaar is de bloei 3 weken eerder dan normaal en na een week is al die pracht weer verdwenen. Ook de vogels zijn weer volop in actie. Het spinnenkop molentje uit 1914 staat in de buurt van Tzum bij buurtschap Fatum.
Foto's genomen op 12 april 2024.
Geduld is een schone zaak bij het fotograferen van vogels heb ik ontdekt en soms moet je ook een beetje geluk hebben.
De grutto bleef mooi in de berm van de weg staan, voorzichtig mijn camera door het open raam van mijn auto op deze prachtige vogel gericht en foto genomen. Let op het schitterende verenkleed in al zijn tinten.
De Lepelaar, brandganzen en tureluur heb ik gefotografeerd bij en vanuit de vogelkijkhut It Hegewiersterfjild bij Kimswerd/Harlingen.
Foto's genomen op 26 april 2024.
Op weg naar het plas-dras land nabij Tzum werd ik bestookt door enkele grutto's die hun territorium bewaken, vermoedelijk zijn er al broedsels uitgekomen gezien de felheid van de vogels. Het was moeilijk om ze in de vlucht te fotograferen, ze vlogen me soms bijna aan en waren zeer snel.
Dit exemplaar nam even rust op de robuuste paal en hield me scherp in de gaten.
Ik ben op de grond gaan zitten zodat deze mooie vogel los kwam van de groene achtergrond en nu in al zijn elegantie staat te schitteren op de uitkijktoren.
De weidevogels zijn druk op zoek naar voedsel, zowel in het lange gras alsook in het pas gemaaide land is veel aktiviteit.
Foto's genomen op 10 mei 2024.
Back to Top